Internationale SEO

Wie producten aan het buitenland wil verkopen moet zich ook aanpassen aan het buitenland. Want niet alleen de taal is anders, ook de gehele online cultuur kan per land verschillen. Wanneer je in een nieuw land begint zijn advertenties aantrekkelijk want zo word je direct zichtbaar. Echter, advertenties zijn niet voldoende om duurzame groei in een andere markt te realiseren. Je bent afhankelijk van de prijzen die Google Ads hanteert en de concurrentie is ook voortdurend bezig om hun websites te optimaliseren.

Met behulp van internationale SEO zorg je ervoor dat jouw website in diverse landen goed vindbaar is. We bouwen aan sterk kwalititatieve pagina’s die perfect passen bij de zoekintenties van jouw product of service. Onze SEO-specialisten  werken aan een duurzame SEO strategie zodat jouw website ook in het buitenland organisch goed vindbaar is.

Waarom SEO uitbesteden bij Fosby?

Jaar ervaring
0 +
Recordbrekers
0 +
Emerce Beste Digital Agency
Top 0

Wat houdt internationale SEO in?

Met internationale SEO bouwen we aan de vindbaarheid van je website in het buitenland. Een nieuwe markt toetreden zoals Frankrijk of Duitsland is heel interessant want deze zijn veel groter dan Nederland. Het kan veel rendement opleveren, als er voldoende vraag is naar de producten of diensten en de website goed staat ingesteld. Met een goede basis voor internationale SEO moet je denken aan het volgende:

Daarnaast zijn ranking factoren als interne linkstructuur en website snelheid in het buitenland ook zeer belangrijk. Ook moet je weten dat de autoriteit van de website in het buitenland opnieuw moet worden opgebouwd. Dit kost tijd maar het is een waardevolle investering voor de lange termijn!

Fosby-83
Fosby-86

Voordelen van internationale SEO​

Een website die goed is ingericht voor verschillende landen is erg belangrijk. Een goede basis levert diverse voordelen op. Wij hebben de grootste op een rijtje gezet:

Het is belangrijk om je website voortdurend te optimaliseren zodat je kan blijven inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast zit de concurrentie ook niet stil. Door te blijven investeren kun je genieten van de voordelen van SEO.

Vraag een SEO analyse aan.

Onze SEO Consultant:

Dianne

“Wanneer je de basis van SEO goed op orde hebt in Nederland is het interessant om te kijken naar nieuwe markten. Een uitbreiding van jouw bedrijf is altijd spannend dus is het belangrijk dat er een goed plan achter zit.

Met internationale SEO werk je met een duurzame strategie aan een betere vindbaarheid in het buitenland. Zo maken wij jouw bedrijf een internationale autoriteit!”

Internationale SEO strategie

Internationale SEO gaat om de drie pijlers van SEO zo goed mogelijk in te richten zodat jij ook in andere landen organisch goed vindbaar bent. Dit is moeilijker dan het lijkt. In zeven stappen leggen we je de basis uit van een internationale strategie:

Naast de taal zijn er veel verschillen in het zoekgedrag per land. Dit betekent dat een pagina vertalen simpelweg niet voldoende is voor een succesvolle SEO strategie.

Mensen in Frankrijk of Duitsland hebben vaak een andere customer journey dan in Nederland. Met het zoekwoordonderzoek brengen wij in kaart hoe we de content op de website zo relevant mogelijk maken. 

Ten tweede kun je kijken naar de concurrentie in de markt. We leren hierdoor wat wel werkt en wat niet werkt.

Vervolgens gaan we onze focus bepalen door relevante vragen: Waar zitten de kansen? Op welke zoektermen kunnen we het snelst winst behalen?

We kiezen voor onze strategie een aantal interessante onderwerpen uit op basis van zoekvolume en seizoen.

De URL-structuur van jouw website is ontzettend belangrijk want hiermee vertel je hoe de website is opgebouwd. Hoe je dit het beste kunt instellen is afhankelijk van het zoekwoordonderzoek en de concurrentie-analyse. Wij helpen jou op weg met duidelijk advies!

Je moet de taal aanpassen zodat jouw website toegankelijker wordt voor de gewenste doelgroep. Dit kan gedaan worden door het gebruik van hreflang tags. Dankzij deze tag snapt Google voor welk land de pagina bedoeld is. Zo krijg je een gebruiksvriendelijke pagina.

In het buitenland moet je ook rekening houden met zoekmachines als Bing en Yahoo. Het is daarom belangrijk je robots.txt bestand en de sitemap van je website zo in te stellen dat het in alle zoekmachines goed gecrawld kan worden.

Met deze basis gaan we aan de slag. We plaatsen de eerste versie van de website en gaan vervolgens aan de slag met on-page optimalisaties. Uiteraard houden we de resultaten uitvoerig in de gaten waaronder website snelheid.

In de eerste maanden gaan we ons richten op de meest kansrijke onderwerpen en zoekwoorden. Zo maken we de uitbreiding naar een nieuwe markt een waar succes!

Daarnaast krijg je uiteraard te maken met een andere markt. Jouw autoriteit moet je opnieuw opbouwen omdat je nog niet bekend bent.

Je zult dus nieuwe linkpartners moeten vinden om je autoriteit weer op te bouwen en je positie in de markt te verstevigen. Net zoals in Nederland is het ook in het buitenland belangrijk om relevante en kwalitatieve backlinks te verkrijgen om je autoriteit te verhogen.

Tot slot kan je besluiten om je hele website of delen ervan te verhuizen naar een nieuw domein of CMS-systeem. Als je dit overweegt is het wel belangrijk dat je een SEO-migratie uitvoert.

Met een SEO migratie kun je zorgeloos overstappen van de oude website naar de nieuwe website zonder verlies van organisch verkeer of autoriteit.

Fosby-84
Fosby-89
Fosby-91

Internationale SEO bij Fosby

Bij Fosby zijn onze ervaren SEO specialisten elke dag bezig om records te breken. Wij werken aan een lange-termijn strategie waarmee je voortdurend relevant verkeer krijgt dankzij landingspagina’s van hoge kwaliteit. We blijven up-to-date van de nieuwste trends bij SEO en gebruiken deze om jouw nog verder vooruit te helpen in de zoekresultaten.

Wij nemen jou van A tot Z mee in het proces zodat je altijd op de hoogte bent van wat er op de planning staat. Zo heb je inzicht in performance, precies waar Fosby voor staat!

Van Beekum Specerijen

SEA, SEO, Social media marketing

Vrijbuiter

SEA, SEO, Social media marketing, Strategisch advies

Club Pellikaan

SEA, SEO, Social media marketing,  E-mail marketing

Kamera Express

SEA, SEO, CRO, Social Media, Affiliate Marketing, Strategisch advies

Neem nu contact op!

Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67