Skip to content

Google Analytics 4 laten instellen door onze experts

Ga aan de slag met Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 verzamelt Google Analytics Universal geen gegevens meer. Om data te blijven lezen moet je ruim op tijd overstappen naar Google Analytics 4 (GA4). Zorg ervoor dat jouw rapportages goed worden ingesteld en dat je jouw prestaties blijft meten!

Michael van Olffen

Wat Google specialist Michael zegt:

“Met Google Analytics 4 kun je makkelijker verschillende datastromen combineren. Met Machine Learning krijg je een beter beeld van de trends en uitzonderlijke prestaties van jouw data. Daarnaast kun je met de nieuwe instellingen veel beter aan de privacywetgeving (AVG) voldoen. Nu is voor iedereen het moment aangekomen om aan de slag te gaan met GA4!”

Waarom Google Analytics 4?

Wat verandert er met Google Analytics 4? Wij geven je meer informatie over de overgang van Universal Analytics naar GA4.

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van Analytics die vanaf juli 2023 in gebruik wordt genomen. Dit programma biedt nieuwe functionaliteiten, maar ook een hele nieuwe manier van dataverzameling.

Dit is uitermate interessant voor apps en andere single page applications (SPA’s) die in de toekomst een grotere rol gaan spelen.

GA4 is meer gericht op de privacy van de webgebruiker en Universal Analytics schiet op dit vlak tekort. Ook kan Google door event-tracking beter alle interacties meten op de apparaten van een webgebruiker. Met name om deze redenen vindt Google het nu tijd om over te stappen.

Vanaf juli 2023 zal Universal Analytics geen gegevens meer verzamelen. Om ervoor te zorgen dat je het verkeer op je website blijft meten heb je dus Google Analytics 4 nodig. 

Bovendien is het zeer handig om nu al een property hiervoor aan te maken. Zo kun je alvast beginnen met het verzamelen van belangrijke data en kun je vanaf juli 2023 eenvoudig historische webgegevens inzien.

Jeroen de Koning geeft een training

Voordelen van GA4

Diepere integratie met Google Ads

Door deze integratie kun je nog makkelijker retargeting campagnes opzetten.

Meer gericht op privacy van bezoekers

Het is mogelijk om de gegevens van webbezoekers te verwijderen wanneer nodig.

Koppel sessies van meerdere apparaten aan elkaar

Met cross device reporting kun je sessies van gebruikers met elkaar verbinden.

AI inzichten en voorspellingen op basis van gegevens

Je krijgt automatische waarschuwingen voor trends in je data. Uitzonderlijke prestaties zie je nu nog sneller!

Waarom GA4 laten instellen door de experts van Fosby?

Je kunt Google Analytics 4 natuurlijk ook zelf instellen, maar dat kost kostbare tijd en moeite als je hier nog geen kennis van hebt. Bekijk hier de voordelen van GA4 laten instellen bij Fosby:
Fosby werkruimte

Ga aan de slag met Google Analytics 4 en verzamel ook volgend jaar data over de prestaties van je website.

Social media marketing Fosby Digital Agency(FAQ)

Laat jouw website of webshop beter presteren!

Ontdek de kansen en groeimogelijkheden voor de toekomst

Website of webshop beter laten presteren?

Ontdek de kansen en groeimogelijkheden