Google Analytics 4 laten instellen door onze experts

Vanaf 1 juli 2023 verzamelt Google Analytics Universal geen gegevens meer. Om data te blijven lezen moet je ruim op tijd overstappen naar Google Analytics 4 (GA4). Zorg ervoor dat jouw rapportages goed worden ingesteld en dat je jouw prestaties blijft meten!

Webtracking uitbesteden bij Fosby?

Jaar ervaring
0 +
Ads budget pm beheren
0 m+
Recordbrekers
0 +
Emerce Beste Digital Agency
Top 0

Waarom Google Analytics 4?

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van Analytics die vanaf juli 2023 in gebruik wordt genomen. Dit programma biedt nieuwe functionaliteiten, maar ook een hele nieuwe manier van dataverzameling.

Dit is uitermate interessant voor apps en andere single page applications (SPA’s) die in de toekomst een grotere rol gaan spelen.

GA4 is meer gericht op de privacy van de webgebruiker en Universal Analytics schiet op dit vlak tekort. Ook kan Google door event-tracking beter alle interacties meten op de apparaten van een webgebruiker. Met name om deze redenen vindt Google het nu tijd om over te stappen.

Vanaf juli 2023 zal Universal Analytics geen gegevens meer verzamelen. Om ervoor te zorgen dat je het verkeer op je website blijft meten heb je dus Google Analytics 4 nodig. 

Bovendien is het zeer handig om nu al een property hiervoor aan te maken. Zo kun je alvast beginnen met het verzamelen van belangrijke data en kun je vanaf juli 2023 eenvoudig historische webgegevens inzien.

Fosby-31
Fosby-86

GA4: Event-driven gegevens verzamelen

De meest ingrijpende verandering van GA4 is dat de tool data gaat verzamelen op basis van gebruikers events. Wanneer een bezoeker door een pagina scrolt, wordt dit gemeten als event.

In hoofdlijnen betekent het dat je met Google Analytics 4 veel meer en beter inzicht kan krijgen in het gedrag van specifieke groepen webgebruikers.

Voordelen van GA4

Diepere integratie met Google Ads

Door deze integratie kun je nog makkelijker retargeting campagnes opzetten.

Meer gericht op privacy van bezoekers

Een websitebezoeker blijft de controle houden over het delen van zijn/haar gegevens.

Koppel sessies van meerdere apparaten

Met cross device reporting kun je sessies van gebruikers met elkaar verbinden.

De nieuwe machine learning

Met het nieuwe machine learning zie je makkelijker trends in je data maar ook uitzonderlijke prestaties.

GA4 laten instellen

Ben je op zoek naar een naadloze overstap naar Google Analytics 4, maar wil je liever de technische aspecten en metingen aan een team van experts overlaten? We begrijpen dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat al je metingen zorgvuldig worden ingesteld en geconfigureerd.

Ons gespecialiseerde team van webanalytics-experts staat klaar om je te helpen bij de overgang naar GA4. We zorgen ervoor dat alle trackingcodes, gebeurtenissen en conversiedoelen nauwkeurig worden geïmplementeerd, zodat je betrouwbare en gedetailleerde gegevens kunt verzamelen over het gedrag van je gebruikers.

 

Wij helpen je graag om GA4 in te stellen

Onze Google specialist:

Michael

“Met Google Analytics 4 kun je makkelijker verschillende datastromen combineren. Met Machine Learning krijg je een beter beeld van de trends en uitzonderlijke prestaties van jouw data. Daarnaast kun je met de nieuwe instellingen veel beter aan de privacywetgeving (AVG) voldoen. Nu is voor iedereen het moment aangekomen om aan de slag te gaan met GA4!”

Fosby-54
Fosby-44

Waarom web analytics uitbesteden bij Fosby?

Als Google Premier Partner hebben we veel inzicht in de Google portefeuille. Onze specialisten zijn dan ook helemaal thuis in de materie en weten precies hoe we jouw website kunnen meten:

Van Beekum Specerijen

SEA, SEO, Social media marketing

Vrijbuiter

SEA, SEO, Social media marketing, Strategisch advies

Club Pellikaan

SEA, SEO, Social media marketing,  E-mail marketing

Kamera Express

SEA, SEO, CRO, Social Media, Affiliate Marketing, Strategisch advies

Neem nu contact op!

Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67