Optimaliseer je Google Ads campagnes met Performance Max

Wil jij maximaal gebruik maken van het gehele advertentieaanbod van Google? Dat kan nu met Google Performance Max. Hiermee beheer je via één campagne alle ingerichte advertentiekanalen van Google. Onze Ads specialisten helpen je met de beste campagnes.

Performance Max uitbesteden bij Fosby?

Jaar ervaring
0 +
Ads budget pm beheren
0 m+
Recordbrekers
0 +
Emerce Beste Digital Agency
Top 0

Wat is Google Performance Max?

Performance Max is een van de nieuwste campagnetype van Google Ads waarbij kunstmatige intelligentie en automatisering een grote rol spelen. Het geeft de adverteerder met één campagne toegang tot alle advertentiekanalen van Google. Hier vallen Google Search, Display, YouTube, Gmail, Discovery en Maps onder.

Daarnaast focust het algoritme op vooraf ingestelde conversiedoelen waardoor de doelgroep op het juiste moment de juiste advertenties te zien krijgt.

Fosby-103
Fosby-64

Hoe werkt Performance Max?

De eerste stap bij het opzetten van een Performance Max campagne is het kiezen van je doelstelling. Daarna stel je een budget in en kies je een biedstrategie. Tot slot kun je doelgroepen selecteren om Google inzicht te geven in wie getarget moet worden. Met behulp van AI worden de advertenties automatisch getoond aan de doelgroep die de hoogste kans op converteren heeft.

Wat is het verschil tussen Performance Max vs. Smart Shopping?

Het grootste verschil tussen Smart Shopping en Performance Max is dat Google Shopping zich richt op de promotie van producten terwijl P Max zich richt op meerdere fases van het verkoopproces.

Daarnaast worden deze campagnes op dezelfde kanalen getoond als Smart Shopping campagnes plus die van Google Discover en Google Maps. Tot slot heeft een Performance Max campagne voorrang op Shopping campagnes, waardoor het in de toekomst onmisbaar wordt.

Fosby-23
fosby-48

Wat zijn de voordelen van Performance Max?

Het grootste voordeel van deze nieuwe advertentiemethode is dat mits de campagnes goed zijn ingericht, je conversiewaardes zullen stijgen. Dit komt doordat je campagnes worden geholpen door het algoritme van Google. Het systeem zal het juiste moment en kanaal vinden om jouw advertentie te laten zien.

Een ander voordeel is dat je Performance Max campagnes op meerdere fases van de buyer journey kan richten waardoor er in één klap meerdere marketing werkzaamheden worden geautomatiseerd. Erg handig en overzichtelijk dus als je een groot aantal campagnes hebt lopen.

Tot slot is het belangrijk om continu de Performance Max campagne te voeden met data om het algoritme optimaal te laten presteren. Dit kan door klantenlijsten of doelgroep signalen toe te voegen aan de campagne.

Jouw Google Ads uitbesteden bij Fosby?

Wil je weten wat er mogelijk is binnen Performance Max voor jouw ads? Onze Google specialisten staan klaar om voor jou het best mogelijke resultaat te behalen. Fosby is lid van het Google Premier Partnerprogramma en heeft hierdoor altijd de laatste updates rondom PMax in huis.

Vraag een Ads analyse aan! Dan kijken onze Ads specialisten stap voor stap met jouw campagnes mee!

Vraag een Ads analyse aan.

Onze Performance Max specialist Jordi:

Performance Max en Channable

“Eén van de tips die wij altijd meegeven is het inrichten van de product feed via Channable. Ook voor Performance Max campagnes is Channable een handige oplossing. Zo heb je in no-time meer grip op je campagnes en kun je zoveel mogelijk data meesturen. Denk hierbij aan merknaam, SKU, producttype en afbeeldingen om nog beter vindbaar te worden.”

Van Beekum Specerijen

SEA, SEO, Social media marketing

Vrijbuiter

SEA, SEO, Social media marketing, Strategisch advies

Club Pellikaan

SEA, SEO, Social media marketing,  E-mail marketing

Kamera Express

SEA, SEO, CRO, Social Media, Affiliate Marketing, Strategisch advies

Neem nu contact op!

Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67