Search Ads uitbesteden

Search advertising is de manier om zichtbaar te zijn voor jouw doelgroep in zoekmachines als Google en Bing. Met behulp van Google Ads kun je campagnes opzetten en heb je direct inzicht in je resultaten.

Waarom SEA uitbesteden bij Fosby?

0 +
Jaar ervaring
0 m+
Ads budget pm beheren
0 +
Recordbrekers
Top 0
Emerce Beste Digital Agency

Wat is Search Advertising

Search advertising is het kopen van een plekje bovenaan in zoekmachines om direct vindbaar te zijn wanneer iemand naar jouw product of dienst zoekt.

Wat is dan het verschil met SEA? Search advertising is een onderdeel van SEA wat gaat over het tekstuele advertentie gedeelte bovenaan de zoekresultaten. Daarnaast heb je binnen SEA nog de optie om displays, shopping, discovery, Youtube en inmiddels ook performance max advertenties te gebruiken. Display advertenties werken met afbeeldingen of vooraf gemaakte banners en staan op websites. Display advertenties kunnen ook op apps staan indien er ruimte voor is.

Shopping Ads zijn advertenties met productafbeeldingen die gekoppeld zijn met een lijst van producten, ook wel je productfeed genoemd. Discovery advertenties zijn advertenties die met afbeeldingen en tekst vertoond worden op onder andere Gmail, de Youtube home feed en de Google Discover feed

Youtube advertenties worden opgemaakt door middel van vaak mooie video’s die dan vóór, tijdens of na een Youtube video vertoond worden. De laatste toevoeging aan de campagnemogelijkheden is de Performance Max campagne. Hiermee worden met teksten, afbeeldingen, video’s én de productfeed advertenties opgemaakt die op alle Google netwerken te zien zijn.

Fosby-83
Fosby-86

Hoe werkt Google Ads

Voorheen Google Adwords en sinds 2018 Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Binnen dit programma heb je de mogelijkheid om campagnes op te zetten voor bijvoorbeeld zoekcampagnes, videocampagnes, bannercampagnes, shopping-campagnes en app-campagnes. 

Bij het opzetten van een Google Ads campagne helpt het programma je door te vragen naar advertentie- en conversiedoelen. Tot slot kies je je campagnetype waarbij je de keuze hebt tussen search advertising, display-campagne, shopping-campagne, etc. 

Naast Google is er ook de mogelijkheid om te adverteren in andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo. Bing Ads gaat via de advertentie manager van Microsoft en Yahoo gaat via Yahoo Gemini. Echter kiest 95% van de gebruikers voor Google, dus hier bereik je de grootste doelgroep mee.

Vraag een Ads analyse aan.

Waarom zoekmachine adverteren?​

Adverteren in zoekmachines brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat je bovenaan de zoekresultaten staat. Ten tweede kun je heel specifiek op je doelgroep targetten. Denk aan zoekgedrag, interesses, demografie, remarketing, etc. Ten derde heb je met Google Ads direct inzicht in de prestaties van je campagnes met betrekking tot budget, kliks, conversies, etc.

Kosten van search advertising

Google Ads werkt met een veilingsysteem, dus de hoogste bieder krijgt de hoogste positie in de zoekresultaten. De hoogte van die bedragen zijn erg uiteenlopend. Dit hangt af van factoren zoals budget, campagnedoelen en de concurrentie op zoekwoorden.

Fosby-56
Fosby-82

Search engine advertising uitbesteden bij Fosby

Wil jij weten wat binnen Google Ads voor jou mogelijk is of overweeg je zoekmachine adverteren volledig uit te besteden? Dan ben je bij Fosby aan het goede adres. Fosby is een online marketing agency gevestigd in Bunnik en Rotterdam. We zijn Google Premier Partner en hebben ruim 15 jaar ervaring in zoekmachine adverteren.

Onze Google Ads specialisten zijn experts op het gebied van search advertising, maar ook in alle andere vormen van SEA. Wij zorgen dat jouw budget optimaal wordt ingezet en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen!

Onze Search Ads specialist:

Alex

Met Search-ads houden we zoveel mogelijk controle over wat de consument ziet zodra ze naar iets op zoek zijn. Dat kan zo specifiek als dat we willen, van hoog over op brede onderwerpen gevonden worden tot op productniveau specifiek. Dit zorgt ervoor dat we zo relevant mogelijk kunnen blijven, wat de resultaten uiteindelijk ook weer ten goede komt. Daarnaast als tip; doe geregeld een check op je teksten of ze nog wel aansluiten bij de behoefte van de klant en of de advertenties niet teveel op die van concurrenten lijken. 

Van Beekum Specerijen

SEA, SEO, Social media marketing

Vrijbuiter

SEA, SEO, Social media marketing, Strategisch advies

Club Pellikaan

SEA, SEO, Social media marketing,  E-mail marketing

Kamera Express

SEA, SEO, CRO, Social Media, Affiliate Marketing, Strategisch advies

Neem nu contact op!

Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67