Skip to content

Linkbuilding uitbesteden bij een SEO bureau

Wil je met je website of webshop meer autoriteit krijgen en binnen de organische zoekresultaten hoger scoren? Dan is linkbuilding uitbesteden bij een SEO-bureau bij Fosby de ondersteuning die je zoekt!

Wij nemen het tijdrovende proces uit handen en plaatsen relevante links en artikelen waardoor het externe linkprofiel groeit in autoriteit. Dit gebeurt in de juiste balans ten opzichte van de concurrenten in de markt. Linkbuilding is een delicaat proces en moet op basis van data in de juiste balans ten opzichte van de concurrenten opgebouwd worden.

Doordat wij het gehele proces uit handen nemen, kan jij je kan focussen op andere taken terwijl jouw online autoriteit groeit. Ideaal toch?

Waarom SEO uitbesteden bij Fosby?

0 +
Jaar ervaring
0 +
Recordbrekers
Top 0
Emerce Beste Digital Agency

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is letterlijk gezegd het versterken van je domein met externe links (ook wel backlinks genoemd) van andere websites. Het is een van de drie pijlers van SEO, samen met content en techniek. Om de verschillen tussen de drie pijlers uit te leggen maken we gebruik van een vergelijking:

Zie je website als een auto. Het heeft een motor. Dit is de absolute basis en dat beschouwen we als techniek. Het carrosserie van de auto staat voor de content. Tot slot heeft je auto constant brandstof nodig om te kunnen en blijven rijden. De brandstof van de auto is precies wat linkbuilding doet met jouw website of webshop.  

Werkruimte Fosby
Werkruimte Fosby

Versterk je domeinautoriteit

Door het versterken van je domeinautoriteit met backlinks bouw je aan je autoriteit binnen het algoritme van Google. Het Google SEO-algoritme werkt op basis van drie peilers. 

 1. Technische SEO
 2. Content optimalisatie
 3. Autoriteit (linkbuilding)

In de meest competitieve markten is het erg belangrijk dat de techniek en content goed zijn ingericht volgens de richtlijnen van Google. Hierdoor zal autoriteit uiteindelijk de doorslag gegeven welke website/webshop op zoekwoord niveau hoger getoond zal worden binnen de organische zoekresultaten. Linkbuilding is dus één van de belangrijkste factoren voor jouw organische vindbaarheid binnen de zoekresultaten. 

De impact van backlinks worden bepaald door de domeinautoriteit. Welke aantal,  waardes en soorten links er zijn, wordt altijd bepaald op basis van data ten opzichte van de belangrijkste concurrenten binnen de organische zoekresultaten.

Ik wil graag een gratis backlink analyse!

  Onze SEO Consultant:

  Ergün

  “Linkbuilding is onmisbaar in een SEO-strategie. In competitieve markten is de autoriteit van je website vaak de doorslaggevende factor voor hogere organische posities. Met linkbuilding maak je jouw domein sterker en betrouwbaarder. Zo haal je meer organisch verkeer binnen op jouw website.”

  Ergun Cengel

  Vragen over linkbuilding

  We snappen het als je meer wilt weten rondom linkbuilding en waarom dit nodig is voor jouw website. Hieronder staan de meest voorkomende vragen omtrent linkbuilding.

  Met linkbuilding wil relevante backlinks ontvangen voor je eigen website. Deze backlinks moeten dus aansluiten op het onderwerp of zoekwoord die je aansnijdt. Je kan deze backlinks verkrijgen via bloggers of andere publishers, maar ook via relevante directory’s.

  Ook het huidige backlinkprofiel speelt een rol bij linkbuilding. Een backlinkprofiel betreft alle inkomende backlinks die naar jouw website verwijzen. Het is belangrijk dat je een backlinkprofiel op een natuurlijke (organische) manier opbouwt, dus met unieke en relevante links.

  Zo voorkom je straffen van Google (zoals een positie daling in de zoekresultaten). Door middel van een SEO-analyse kunnen wij je backlinkprofiel analyseren.

  Linkbuilding is een langdurig en lastig proces in SEO. Je moet namelijk eerst backlinks zien te ontvangen van externe websites.

  Hiervoor moet je bloggers of andere publishers benaderen en vervolgens ervoor zorgen dat je een link ontvangt. Dit kost veel tijd en geld als het niet op de juiste manier gebeurt.  Daarom kiezen bedrijven er vaak voor om linkbuilding uit te besteden.

  Bij het uitbesteden van linkbuilding kunnen wij deze backlinks voor je plaatsen binnen ons netwerk. Het enige wat je dan hoeft te doen is gezamenlijk te kijken naar de focus keywords/pagina’s waarop je beter gevonden wilt worden. Wij zorgen er dan voor dat deze pagina wordt ondersteund met relevante en kwalitatieve backlinks.

  De kosten voor het uitbesteden van linkbuilding zijn verschillend en afhankelijk van wat jouw website nodig heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je wilt bereiken.

  Met jouw doelstellingen en een linkbuilding analyse kunnen we de kosten in kaart brengen. Wij stemmen met jou een linkbudget af, dat wij vervolgens gebruiken voor de inzet van backlinks voor jouw domein.

  Wil jij weten wat linkbuilding kan betekenen voor jouw doelstellingen? Vraag nu een SEO-analyse aan!

  Linkbuilding heeft zeker zin! Het blijft nog altijd één van de drie pijlers van SEO. Om te bepalen hoe relevant je bent voor een zoekwoord, vindt Google het belangrijk om te weten hoeveel backlinks je krijgt van verschillende websites.

  Al helemaal in een competitieve branche is het belangrijk om te bouwen aan een sterk linkprofiel. Daarmee laat je aan Google zien dat je een hoge autoriteit hebt.

  Het meest belangrijke is dat er relevante backlinks naar jouw website gaan. Om te bepalen of de links relevant zijn moet je kijken naar gemeenschappelijke onderwerpen tussen de websites. 

  Ook een recensie van een blogger over jouw producten en services zijn natuurlijk enorm relevant. 

  Het is natuurlijk mogelijk om linkbuilding zelf te doen, alleen kost dit ontzettend veel tijd. Je moet veel verschillende platforms en andere partijen benaderen om links te ontvangen. Daarnaast kan het lastig zijn om het effect te meten op de lange termijn.

  Bij Fosby hebben we een linkbuilding netwerk die we kunnen inzetten om relevante backlinks te genereren voor jouw website. Onze SEO-specialisten kunnen actief het proces monitoren en je gedurende het traject op de hoogte houden van de resultaten.

  Ik wil graag een gratis backlink analyse!

  Linkbuilding uitbesteden aan Fosby

  Ons SEO-team gaat eerst jouw linkbuildingprofiel uitgebreid onderzoeken. Daarbij vergelijken we het met de concurrentie. Uit deze analyse gaan wij een concreet verbeterplan opstellen die bouwt aan de autoriteit van jouw website.

  We maken handig gebruik van ons uitgebreide netwerk om relevante backlinks te plaatsen. Vervolgens houden we jou iedere maand op de hoogte van de resultaten.

  Succesverhalen met onze klanten

  Neem nu contact op!

  Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67

   Linkbuilding uitbesteden bij Fosby

   Laat jouw website of webshop beter presteren!

   Ontdek de kansen en groeimogelijkheden voor de toekomst

   Website of webshop beter laten presteren?

   Ontdek de kansen en groeimogelijkheden