SEO migratie laten uitvoeren

Bij een website migratie wordt vaak niet gedacht aan het geven van redirects van de oude website naar de nieuwe. Het gevolg is dat het organische verkeer daalt, in sommige gevallen zelfs met 90%. Dit is zonde, want deze verliezen hadden voorkomen kunnen worden.

Wil je graag overstappen naar een nieuwe website maar wil je geen topposities in Google verliezen? Laat dan een SEO migratie uitvoeren door één van onze SEO specialisten.
Wij nemen alle zorgen uit handen en bouwen met jou aan een sterkere website die optimaal is ingericht voor SEO.

Waarom SEO-migratie uitbesteden bij Fosby?

Jaar ervaring
0 +
Recordbrekers
0 +
Emerce Beste Digital Agency
Top 0

Wat is een SEO migratie?

Een SEO migratie zorgt ervoor dat je van de oude website naar de nieuwe kan verhuizen zonder je organische verkeer te verliezen. Ook bij een andere structurele wijziging van jouw website helpen wij je graag vlekkeloos verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan:

Een migratie is pas met succes afgerond als de posities op relevante zoekwoorden zijn behouden, er geen daling is in organisch verkeer en bezoekers niet op 404 pagina’s landen.

Fosby-5
Fosby-105

Voorkom organisch verlies met een SEO migratie

Het opbouwen van topposities in Google is een langdurig proces dat veel inspanning vereist. Bij een migratie moet er dus goed gekeken worden hoe deze posities behouden kunnen blijven. Wat zijn de voordelen van een SEO migratie?

De gevolgen van een niet professioneel uitgevoerde migratie, of helemaal geen migratie, kunnen erg groot zijn. Kies daarom voor zekerheid en laat onze SEO specialisten de migratie voor je uit handen nemen.

Vraag een SEO analyse aan.

Onze SEO consultant:

Michael

“Een SEO migratie is onmisbaar wanneer je overgaat naar een nieuwe website. Doe je dit niet, dan kun je tot wel 90% van het organische verkeer verliezen. Dit wil je absoluut voorkomen! Het kan namelijk lang duren voordat je oude topposities weer hebt teruggewonnen.”

Waarom is een SEO migratie nodig?

Het laten uitvoeren van een SEO migratie is noodzakelijk om niet al het organische verkeer te zien verdwijnen. Url’s wijzigen of zelfs laten verdwijnen bij een nieuwe versie van de website komt regelmatig voor. Het is zonde om relevante bezoekers op 404 pagina’s te laten landen, want zo loop je omzet mis.

Onze SEO-specialisten hebben het keer op keer zien gebeuren dat een slechte migratie heeft geleid tot een daling in het organische verkeer. Vaak is het niet goed redirecten van oude pagina’s hiervan de belangrijkste oorzaak.

Met een SEO migratie wordt de autoriteit van de website behouden en daardoor neem je het organisch verkeer mee naar de nieuwe website. Zo kan jouw online business makkelijker verder groeien.

SEO migratie stappenplan

Een SEO migratie is een traject dat bestaat uit 7 stappen:

In de eerste fase maken we een uitgebreide analyse van de website voor elke pijler van SEO.

  • Op welke zoekwoorden wordt de website momenteel gevonden?
  • Hoe staat de website er SEO technisch voor?
  • Wat is de autoriteit van de website en hoe ziet het linkprofiel eruit?

Op basis van de analyses uit stap 1 brengen de zwakke en de sterke punten van de website in kaart. Deze nemen we uitvoerig met je door om duidelijke verwachtingen te scheppen.

Daarnaast bespreken we eventuele risico’s die we in de vervolgstappen nauwkeurig in de gaten zullen houden.

We verzamelen alle short- en long tail zoekwoorden van de website. Pagina’s die niet voor relevante zoekwoorden ranken gaan we samen een passende bestemming voor vinden.

In de meeste gevallen voegen we de content toe aan een vergelijkbare pagina die ook relevant is en beter presteert.

Nu hebben we een concreet beeld van de meest relevante zoekwoorden en pagina’s. Op basis daarvan gaan we een structuur uitwerken van de website die logisch is voor de bezoeker en uitstekend aansluit bij de zoekintenties. 

Daarnaast stellen we een redirect document op. Dit document bevat alle pagina’s op de oude en de nieuwe website. Iedere pagina op de oude website krijgt een redirect naar de meest relevante pagina op de nieuwe website.

Beide documenten gaan we uitvoerig bespreken en finetunen. Vervolgens kunnen we aan de slag met testen.

In de staging omgeving gaan wij de nieuwe website bekijken en analyseren. Worden de pagina’s op de oude website omgeleid naar de juiste pagina op de nieuwe website?

Daarnaast gaan we uitvoerig alle andere technische SEO elementen controleren en beoordelen.

Het is uiterst belangrijk dat alles compleet in orde is voordat we de nieuwe website live zetten.

De weken nadat de website live is gegaan houden we de prestaties nauwkeurig in de gaten. We kijken naar het organische verkeer en of deze verschilt met de periode van voor de SEO migratie.

Wanneer er geen daling in de rankings van Google verschijnt kunnen we concluderen dat de SEO migratie met succes is afgerond.

Vervolgens kunnen we verder bouwen met content optimalisatie en linkbuilding voor jouw website!

Waarom een SEO migratie laten uitvoeren door Fosby?

Bij Fosby gaan we elke dag voor je aan de slag om jouw prestaties op online marketing te verbeteren. Op basis van data en uitgebreide analyses stellen wij strategieën op om dit te kunnen realiseren.

Ga SEO migraties uitbesteden bij Fosby en geniet van de volgende voordelen:

Van Beekum Specerijen

SEA, SEO, Social media marketing

Vrijbuiter

SEA, SEO, Social media marketing, Strategisch advies

Club Pellikaan

SEA, SEO, Social media marketing,  E-mail marketing

Kamera Express

SEA, SEO, CRO, Social Media, Affiliate Marketing, Strategisch advies

Neem nu contact op!

Wil je jouw online marketing uitbesteden? Neem contact op voor een vrijblijvende audit: +31 318 – 49 53 67