Skip to content

Fairtrade Original

Fairtrade Original is een foodmerk met een missie: boeren in staat stellen een leefbaar inkomen te bereiken. Met ruim 100 producten in de supermarkt zoals koffie, kokosmelk en Thaise curry werkt Fairtrade Original aan deze missie.

Opgericht als eerste Fairtrade organisatie van Nederland, wordt er in nauwe samenwerking met lokale partners in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gebouwd aan eerlijke handelsketens. Hierbij worden zoveel mogelijk van de producten lokaal bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft. Middels online marketing willen zij hun brand awereness vergroten. 

Margriet-uitsnede

Wat onze specialist Margriet zegt:

Het is super tof om merkbekendheid te generen voor een merk met zulke lekkere producten die maatschappelijk verantwoord zijn!

Voor Fairtrade Original ligt onze focus op het creëren van awareness en het maken van fans voor het merk! Dit allemaal zodat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan met de producten van Fairtrade Original. Bij de eerste leadcampagne hebben we binnen 3 dagen al 100 leads verzameld, dat geeft natuurlijk veel energie!”

Waar smaak en goede samenwerking beginnen

Naast branding is het belang van performance enorm toegenomen, ook is het aantal online marketing kanalen de laatste jaren flink gegroeid. Hoe zet Fairtrade Original hun marketing succesvol in voor branding en sluit het tegelijkertijd goed aan op de performance-activiteiten?

Middels de full funnel marketing methode bewijzen wij graag onze toegevoegde waarde aan dit prachtige merk. Sinds 2021 helpen we Fairtrade Original met veel plezier met Google Ads, social media campagnes en SEO. In 2022 start de focus
op e-mailmarketing.

Gerichte campagnes voor naamsbekendheid

Om overall meer kwalitatieve website bezoekers te genereren zetten we verschillende marketing methodes in. De campagnes zijn gericht op naamsbekendheid en tonen we op sociale media, Pinterest en Display. Daarnaast werken we door middel van SEO aan de website, waardoor alle campagnes perfect op elkaar aansluiten.

Samen werken aan SEO

Voor zoekmachine optimalisatie bieden we voornamelijk content gerelateerd advies. Denk aan het uitbreiden van pagina’s en recepten met relevante zoektermen. Daarnaast helpen we Fairtrade Original hoger in de zoekresultaten te komen door de website snelheid, interne linkstructuur en structured data te optimaliseren. Alles om het aantal websitebezoekers kwalitatief te laten groeien!

De samenwerking tussen Fairtrade Original en Fosby

“Fosby is een fijne en professionele partner op het gebied van onze Online Marketing. We werken op verschillende deelgebieden samen. Op basis van onze strategie en doelstellingen, heeft Fosby een gedegen Online Marketing Plan uitgewerkt. De afspraken zijn duidelijk, de mensen enthousiast, vakkundig en komen hun afspraken na. Fosby is een waardevolle aanvulling op de kennis die bij onze eigen mensen aanwezig is en helpt ons verder om onze online presence verder te vergroten. Samen zijn we een goed team!”


– Felice Uiterwijk,
Marketing Manager bij Fairtrade Original

Weten of wij ook meer uit jouw online marketing kunnen halen? Neem contact op voor advies!

Laat jouw website of webshop beter presteren!

Ontdek de kansen en groeimogelijkheden voor de toekomst

Website of webshop beter laten presteren?

Ontdek de kansen en groeimogelijkheden